Президент призначив голів Донецької та Рівненської ОДА: що про них відомо

Президент України Володимир Зеленський призначив голів Донецької та Рівненської обласних державних адміністрацій.

Відповідні укази №857/2023 та  №858/2023  опубліковані на сайті президента у четвер, 28 грудня.

На посаду голови Донецької обласної державної адміністрації призначений Вадим Філашкін, на посаду Рівненської обласної державної адміністрації – Олександр Коваль.

12 грудня Кабінет міністрів погодив призначення голів Донецької та Рівненської обласних державних адміністрацій.

Як відомо, понад три місяці президент не призначав голову обласної адміністрації. Після звільнення з посади Павла Кириленка 5 вересня, обов’язки начальника обласної військової адміністрації виконував його перший заступник Ігор Мороз.

Що відомо про нового главу Донецької ОВА

Вадим Філашкін працює в Донецькій ОДА з 2019 року. Він одружений, має двох дітей.

Новий керівник адміністрації родом з Миколаївщини, народився 14 червня 1975 року в селі Арбузинка.

З 1995 по 2001 рік він проходив строкову службу у Збройних силах України. Потім, до 2007 служив за контрактом.

Філашкін має дві вищих освіти. У 2002 році закінчив навчання у Миколаївському  державному  педагогічному університеті за спеціальністю “педагогіка і методика середньої освіти. Фізична культура і допризовна підготовка”. Потім вчився у Київському національному університеті внутрішніх справ, який закінчив у 2008 році.

Філашкін — кандидат юридичних наук за спеціальністю кримінальний процес та криміналістика, судова експертиза, оперативно-розшукова діяльність.

У 2007-2008 роках він працював на керівних посадах Головного управління МВС в Одеській області. З 2008 по 2012 очолював різні відділи у структурі управління боротьби з організованою злочинністю УМВС у Миколаївській області.

З листопада 2016 року почав працювати на Донеччині. Його призначили заступником начальника Головного управління Національної поліції у Донецькій області. А в лютому 2019 року — заступником голови Донецької обласної державної адміністрації.

Що відомо про нового главу Рівненської ОДА

Олександр Сергійович Коваль народився 12 жовтня 1987 року. Має вищу овіту, безпартійний. Місце проживання – місто Костопіль.

До адміністративної реформи очолював Костопільську РДА, потому – Рівненську, яка об’єднала в собі Здолбунівський, Острозький, Костопільський, Рівненський, Березнівський, Гощанський та Корецький райони і став територіально найбільшим в області.

До облради як депутата Коваля обрали по територіальному виборчому округу №6 від партії “Слуга народу”. Секретар постійної комісії Рівненської обласної ради з питань екології та земельних відносин.

Читайте також:
Уряд звільнив голову Донецької ОВА Кириленка – його розглядають на голову АМКУ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна