Залужний назвав умови, за яких погодили обмеження термінів служби у 36 місяців

Міністерство оборони і Генштаб ЗСУ погодилися на обмеження термінів служби в 36 місяців, але за певних умов: відсутності загострення на фронті та достатньої кількості мобілізованих до цього часу.

Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний на брифінгу 26 грудня, цитує “Укрінформ” і “АрміяInform“.

“Я чітко розумію і знаю, що наші бійці зараз на фронті у надскладних і дуже важких умовах роблять свою справу, завдяки якій ми можемо зараз з вами спокійно поспілкуватися. Їм дуже-дуже важко. І мені хотілося б, щоб люди, які йдуть до війська, чітко розуміли, скільки їм необхідно воювати”, – сказав він.

Залужний зазначив, що 36 місяців війни мине у 2025 році.

“У нас буде достатньо часу, щоб підготувати людський ресурс, який необхідний буде для заміни, щоб ситуація з демобілізацією не вплинула. Але уряд має розуміти те, що якщо йде мова про 36 місяців демобілізація, то ймовірніше за все розпочати цей процес необхідно буде з призову людей і підготовки”, — зауважив генерал.

Читайте також:
Залужний у телемарафоні прокоментував законопроєкт про мобілізацію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна