“Під кінець року росіяни “знищать” щонайменше дві ескадрильї”: у Силах оборони прокоментували фото “знищеного” літака F-16 в Одесі

Інформація про нібито знищення в Одесі винищувача F-16, яку поширюють росіяни, є фейковою.

Про це в неділю, 25 грудня, заявили в Силах оборони півдня України.

“Окупанти поширюють фото “знищеного” в Одесі літака F-16, яке їм нібито надали їхні люди з ЗСУ. Те, що на тлі літака в середині грудня буяє зелене листя, пропагандистів не збентежило, а те що в інтернеті можливо знайти всю правду, їм і не зрозуміло”, — зазначають у Силах оборони й додають, що насправді на фото до статті видання VRT news від 12.10.2018 — згорілий F-16, який випадково потрапив під армійський навчальний боєприпас на авіабазі Флоренн в провінції Намюр (Бельгія).

Фейк прокоментував і речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат і ефері телемарафону “Єдині новини”.

“Насправді їхні повідомлення тішать: за день по п’ять українських літаків знищуються у зведеннях їхнього генерального штабу. Про F-16 вже навіть меми ходять, що вже навіть їх вони  знайшли в Україні… Люди хочуть вірити, що вони в Україні. Ну ворог повірив, і ворог їх “знищує”, — зазначив Ігнат.

Він також додав, що під кінець дня може бути більше подібних повідомлень.

“Під кінець року вони завершать “этот тяжелый год”, мабуть, щонайменше двома ескадрильями”, — пожартував речник ПС ЗСУ.

Окрім цього, він підкреслив, що підготовка до отримання F-16 в Україні все ще триває.

“Давайте не будемо перебільшувати про готовність, як це робить ворог. Готовність є, підтвердження наших західних партнерів є, що ми готові. Ми в процесі. Крім пілотів потрібна інфраструктура, інженери. Ми це вже багато разів обговорювали. Тому заявили наші партнери, що готові передати. Наразі от така була заява”, — наголосив Ігнат.

Читайте також:
Шойгу доповів Путіну про повне взяття Мар’їнки. У ЗСУ спростували

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна