Польські фермери припинили блокування одного пункту пропуску, але пропускатимуть менше вантажівок на трьох інших

Польські фермери завершили блокування перед пунктом пропуску “Медика – Шегині”, рух вантажівок відновлено.

Про це вранці 24 грудня повідомляє Державна прикордонна служба України.

“За інформацією від Прикордонної варти Республіки Польща, сьогодні о 09:30 завершилася акція протесту перед пунктом пропуску “Медика — Шегині”. Оформлення та пропуск через кордон вантажних транспортних засобів у напрямку вʼїзду в Україну здійснюється у звичайному режимі. Прикордонники спільно з працівниками контрольних служб працюють, аби забезпечити пропуск максимальної кількості вантажівок. Просимо водіїв врахувати цю інформацію під час планування міжнародних перевезень”, — йдеться в повідомленні ДПСУ.

Втім, як повідомляє Reuters, один із лідерів фермерів-протестувальників Роман Кондров, після переговорів із міністром сільського господарства Чеславом Сєкерським заявив, що протест у Медиці буде призупинено з ранку неділі до 2 або 3 січня 2024 року.

Втім, далекобійники продовжать блокувати три інші пункти пропуску на Різдво та пропускатимуть ще менше вантажівок, ніж раніше, а саме — одну комерційну вантажівку що три години, а не три щогодини, як це відбувається зараз. При цьому наголошують, що транспортування гуманітарної допомоги та військового обладнання не блокується.

Читайте також:
“Я не тряпка якась — я захищаю свою державу під час війни”, — Зеленський висловився про блокування кордону і можливість компромісів з Польщею

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна