Міський голова Лондона переглянув рішення щодо надання Україні автівок, які підпадають під утилізацію, — ЗМІ

Міський голова Лондона Садік Хан переглянув рішення щодо можливості надання в зону бойових дій в Україні автомобілів, які підпадають під міську програму утилізації Ulez. Якщо раніше він виступав проти цього, то зараз передумав.

Про це 23 грудня пише The Daily Telegraph.

Нагадаємо, ще у вересні передати частину старих автомобілів Україні Лондону запропонував міський голова Києва Віталій Кличко. Він заявив, що автомобілі могли б використовуватися у “різних рятувальних і транспортних функціях”. Втім, тоді Садік Хан відмовив, зазначивши, що це суперечить законодавству, оскільки “програма утилізації Ulez повинна приносити користь лондонцям з економічної, соціальної та екологічної точок зору”.

Втім, таке рішення  розкритикували опозиційна Консервативна партія і волонтерські організації, що займаються допомогою Україні.

Тепер Хан змінив рішення й звернувся до міністра транспорту Великої Британії Марка Харпера з проханням зробити так, щоб “лондонці та інші жителі країни могли пожертвувати Україні відповідні автомобілі через схеми утилізації”.

“Це можна зробити найшвидше, змінивши національні правила щодо сертифіката про знищення, який потрібен як доказ того, що автомобіль було остаточно здано на брухт, щоб замість цього забезпечити можливість експорту відповідних автомобілів в Україну через зареєстровану благодійну організацію або національну схему”, — йдеться в листі Хана і  ексміністра оборони Британії Бена Воллеса.

При цьому Хан висловив сподівання, що рішення “дозволить лондонцям та іншим людям по всій країні отримувати гроші за вивезення забруднюючих транспортних засобів з вулиць наших міст, одночасно надаючи життєво важливу підтримку народу України”.

Як наголошує The Daily Telegraph, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну численні волонтерські організації розвозили подаровані позашляховики та більші транспортні засоби для військових, які вони використовували на передовій в Україні. Потрапляючи в країну, транспортні засоби фарбуються в камуфляж, оснащуються кулеметами або ракетними установками і використовуються для будь-яких завдань — від боїв до вивезення поранених.

Читайте також:
Україна і Велика Британія планують підписати 10-річний пакт про безпеку, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна