Україна навчає російських підпільників: Університет вільних народів дав перший випуск

В Україні започатковано освітню програму для лідерів національно-визвольних рухів поневолених народів Російської Федерації – Університет вільних народів. Цей навчальний заклад має перших випускників.

Як передає “Новинарня“, про це повідомив у соцмережі військовослужбовець ЗСУ, громадський діяч Михайло Басараб.

“Проєкт стартував під егідою ОУН(б). Прізвищ викладачів не називатиму, але це зірковий склад. Слухачами були представники чеченського, інгушського, дагестанського, карельського, татарського, бурятського, калмицького, якутського рухів опору. Кількамісячний курс складався з лекційних і семінарських занять, а також іспитів. Все по-серйозному”, – розповів Басараб.

За його словами, серед предметів була історія національно-визвольного руху українців, основи державного будівництва, економічний устрій держави, міжнародне право, пропаганда/контрпропаганда, а також “певні спеціальні дисципліни, корисні для розгортання підпільної боротьби”.

“Далі буде”, – зазначив Басараб.

Читайте також:
Голова уряду Татарстану у вигнанні Рафіс Кашапов: Сьогодні більшість татар проголосувала б за свою незалежність

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна