Байден підписав указ про виділення Україні пакета на $200 млн

Президент США Джо Байден на зустрічі з Володимиром Зеленським у Білому домі у вівторок, 12 грудня, оголосив, що підписав указ про виділення військової допомоги Україні на 200 мільйонів доларів.

Про це повідомляє “Європейська правда”.

“Я щойно підписав рішення про виділення ще 200 мільйонів доларів [військової допомоги] шляхом списання майна міністерства оборони для України. Вони прийдуть швидко”, – сказав Байден перед початком двосторонніх переговорів із Зеленським.

Він не уточнив, що входить до нового пакета допомоги.

Американський лідер також наголосив на необхідності для Конгресу США схвалити додаткове фінансування для Києва, бо якщо цього не станеться, для президента РФ Путіна це стане “різдвяним подарунком”.

Водночас Байден сказав Зеленському, що США будуть стояти на боці України, навіть якщо республіканці заблокують пакет допомоги.

Зустріч президентів відбувається в межах візиту Володимира Зеленського до США, де він уже зустрівся із американськими законодавцями, щоб спробувати заручитись їхньою підтримкою додаткового фінансування для Києва.

Конгрес США досі не схвалив запит Байдена на додаткове фінансування для допомоги Україні через спротив частини республіканців. 6 грудня законопроєкт про надання допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню не пройшов процедурне голосування в Сенаті.

За даними джерел, адміністрація Байдена розглядає можливість поступок щодо міграційної політики, аби забезпечити нову допомогу для України та Ізраїлю в законопроєкті про додаткове фінансування.

Читайте також:
Україна і США спільно розробляють воєнну стратегію на 2024 рік, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна