У Миколаєві СБУ запакувала агента, який коригував удари РФ по місту за гроші. “Аванс” – 10 тисяч грн

Контррозвідка Служби безпеки затримала ще одного агента головного управління генштабу збройних сил Росії  який розвідував позиції та маршрути руху Сил оборони на Миколаївщині.

Про це в понеділок, 11 грудня, повідомив пресцентр СБ.

Передусім фігурант намагався виявити можливі місця дислокації зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони ЗСУ на території регіону.

“На виконання цього завдання ворожий агент отримав від своїх «кураторів» з російського гру 10 тис. грн «авансу» на власну банківську картку. Наступні суми мали надходити фігуранту по мірі надання ним нових координат базування та переміщення українських військ. Розвіддані потрібні були агресору для підготовки нових та коригування повторних ударів по області із застосуванням ракетного озброєння та дронів-камікадзе типу Shahed”, – йдеться в повідомленні.

Після виконання всіх ворожих завдань окупанти обіцяли «евакуювати» свого поплічника на лівобережну частину Херсонщини, де проживали його батьки.

Співробітники СБУ встановили місцеперебування російського агента та затримали його на спробі передачі розвідінформації загарбникам.

За даними слідства, затриманим є місцевий житель, якого воєнна розвідка РФ дистанційно завербувала через його рідних. Вони проживають на тимчасово окупованій частині Херсонщини і вже тривалий час співпрацюють з російською спецслужбою.

“За вказівкою загарбників родичі передали фігуранту контакт «куратора» з російського гру та «умовні фрази», які зрадник використав для встановлення агентурного зв’язку з окупантом”, – переповіли в спецслужбі.

Під час обшуку у затриманого вилученого мобільний телефон, який він використовував для комунікації з агресором.
Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.
Він перебуває під вартою. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Читайте також:
На Одещині запакували рекетирів, які “обкладали даниною” ухилянтів і представлялися офіцерами СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна