“Вовк” і “Малой”: силовики вирахували двох військових РФ, які зґвалтували дівчину під час окупації Харківщини

Двом російським військовим повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни – вони зґалтували дівчину під час окупації Харківської області.

Про це в понеділок, 11 грудня, повідомив офіс генерального прокурора України.

Підозрюваний – полковник, командир 99-ого самохідного артилерійського полку 3-ої мотострілецької дивізії 20-ої загальновійськової армії західного військового округу зс рф з позивним «Вовк».

До злочину також причетний його підлеглий – водій 752-ого мотострілецького полку 3-ої мотострілецької дивізії 20-ої загальновійськової армії зс рф на прізвисько «Малой».

За даними слідства, навесні 2022 року обидва окупанти обходили будинки та проводили «перевірки» у місцевого населення.

“В одному із домоволодінь підлеглий запропонував дівчині «повечеряти» з його командиром, але отримав відмову. Пізніше військові рф повернулись до того ж будинку. Дівчина перебувала у підвалі разом зі своєї родиною через шквальні обстріли з боку ворога. Окупанти вивели звідти її батька та приставили до його скроні пістолет. Вони зачинили усіх інших членів сім’ї у підвалі і водій мав слідкувати за тим, аби ніхто не вийшов. Командир затягнув дівчину у будинок та зґвалтував її. Весь час у руці він тримав пістолет та погрожував розстріляти потерпілу”, – описують обставини справи наші силовики.

Це не перший насильницький злочин, який інкримінують підозрюваним, наголошують ОГП. Як повідомлялось раніше, торік навесні в одному з населених пунктів Харківської області вони також зґвалтували дівчину.

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено обвинувальний акт до суду, судовий розгляд триває.
Наразі обидва окупанти перебувають у розшуку.

Читайте також:
Військовий РФ підтвердив, що окупанти зґвалтували 70-річну пенсіонерку. ПЕРЕХОПЛЕННЯ ГУР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна