У ДТП під Харковом загинуло подружжя волонтерів, яке допомагало з евакуацією людей з найнебезпечніших районів

У ДТП під Харковом 10 грудня  загинула родина волонтерів — Артур і Дарина Виноградови.

Про смертельну аварію повідомила поліція Харківської області в понеділок, 11 грудня.

“Автопригода сталася 10 грудня близько 15:20. На окружній дорозі зіштовхнулися два цивільних автомобілі Skoda Fabia та Hyundai Elantra. Внаслідок ДТП 27-річний водій Hyundai Elantra та його 23-річна дружина загинули на місці. 37-річного водія та 34-річного пасажира Skoda Fabia госпіталізували до лікарні”, — йдеться в повідомленні правоохоронців.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Обставини ДТП встановлюються.

Як повідомив представник харківського хабу мережі порятунку Save Ukraine Микола Кулеба, загибле подружжя було волонтерами хабу.

Артур Виноградов від початку війни займався волонтерською діяльністю. Він доставляв гуманітарну допомогу та евакуював сотні людей з найнебезпечніших районів, що постійно перебувають під обстрілами.

З хабом мережі порятунку Save Ukraine почав працювати з літа минулого року. Згодом до нього приєдналася дружина Дарина, з якою вони побралися в серпні 2022 році. Артур відповідав за евакуацію на Куп’янському напрямку.

“Він завжди залишав свій номер телефону й особисто приймав усі дзвінки від людей, які потребували допомоги. Після евакуації допомагав людям з речами першої потреби. Якщо Артур бачив, що люди виїжджали в одних капцях чи старих кросівках, завжди вів їх на склад і знаходив там нову пару взуття”, — зазначив Кулеба.

Дарина увесь час була поруч зі своїм чоловіком. Вона взяла на себе завдання з реєстрації евакуйованих, записувала дані на своєму ноутбуці.

“В емоціях Артур був дуже стриманим, навіть мовчазним. Але він був беззаперечним лідером у своїй харківській команді. Колеги згадують про хлопця як про дуже відповідального, рішучого й сміливого волонтера. Він ніколи не боявся їхати в прифронтові села й міста, щоб врятувати людей. Саме він першим отримав дозвіл на проїзд в деокупований Вовчанськ, коли селище ще було замінованим. Він одним з першим поїхав туди, щоб відвезти людям гуманітарну допомогу й евакуювати найнезахищеніших. Артур мав дуже велике й добре серце. Понад усе він любив свою Дарину і дітей. Наші хлопці згадують, як молоде подружжя навіть хотіло всиновити одного евакуйованого малюка, в якого не було батьків. Артур завжди найперше вмовляв батьків, щоб ті погодилися на евакуацію заради порятунку дітей”, — розповів представник харківського хабу.

За його словами, подружжя Виноградових було настільки нерозлучним, що здавалися одним цілим.

“Вони жили на неймовірних обертах, наче намагалися встигнути зробити набагато більше, ніж могли фізично. І завжди були разом. Артуру було лише 27 років, Дарині — 23. Сьогодні о 7-й ранку Артур планував виїжджати на евакуацію до Куп’янська… Світла пам’ять Артуру і Дарині — справжнім героям нашого часу, які віддавалися роботі на повну, даруючи людям добро й допомогу. Глибокі співчуття рідним та близьким…”, — додав Кулеба.

Читайте також:
На фронті загинув один з творців фільмів “Кіборги” та “Захар Беркут” Руслан Володін

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна