У Києві попрощалися з бійцем ГУР Валерієм Нетудихаткою, який загинув під час спецоперації в Криму. ФОТО

У Києві попрощалися з бійцем Головного управління розвідки Міністерства оборони України Валерієм Нетудихаткою, який загинув під час спецоперації в Криму.

Церемонія прощання відбулася у стінах Михайлівського Золотоверхого собору в Києві.

Військовий шлях Валерія розпочався в травні 2022 року в лавах спецпідрозділу Головного управління розвідки Міноборони України “Артан”.

Позивний “Мішаня”. Був снайпером. Брав участь у багатьох розвідувальних операціях.

“Він був дуже вмотивований боєць, чоткий. Дуже мудра людина, він багато прожив, багато бачив, і те, що робив він… Він брав участь у найбільш серйозних спецопераціях нашого підрозділу. Він воював у всіх гарячих точках: Енергодар, херсонський напрямок, Бахмут, Куп’янський напрямок”,  – каже командир спецпідрозділу ГУР МОУ “Артан” Віктор Торкотюк в коментарі журналістам телемарафону “Єдині новини” (слот каналу “Рада”).

Побратим на позивний “Юрист” так говорить про Валерія: “Він результативно відпрацював у зимовій бахмутській кампанії, на форсуванні на Запорізькому напрямку, і під час низки таємних операцій, про які говорити не можна. Але через кількадесят років, коли зніметься гриф таємності, люди зрозуміють, які подвиги він свого часу виконував”.

Загинув Валерій Нетудихатка під час однієї зі спецопераційна території тимчасово окупованого Криму, яка тривала влітку та восени 2023 року.




“Він був одним із командирів цієї операції, керував безпосередньо штурмовою групою, і він один із небагатьох людей, хто став ногами на нашу святу кримську землю. Таку операцію, як крайня, – не робив ніхто”, – говорить Віктор Торкотюк.

Тіло Валерія повернути вдалося не одразу – на це пішло два місяці.

“Було складно, бо вони знали, що він – боєць спецпідрозділу “Артан” ГУР. І не хотіли віддавати тіло”, – додає командир.

Командування оформило подання на присвоєння звання Героя України посмертно.

Читайте також:
У боях за Бахмут загинув воїн спецпідрозділу ГУР “Кракен” Олег Фадєєнко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна