Колишня колега Зеленського Олена Кравець отримала 27 млн із держбюджету на власне шоу. ДОПОВНЕНО

доповнено

Колишня партнерка Володимира Зеленського по “Кварталу 95” Олена Кравець отримала з державного бюджету понад 27 мільйонів гривень на створення авторського вечірнього шоу “Тихий вечір”, яке виходить на телеканалі “Дім”.

Про це повідомляє “Цензор” із посиланням на тендер Prozorro.

Тендер було оголошено 20 січня 2023 року. Планувалося, що з бюджету виділять понад 32 млн грн.

Замовник – Державне підприємство “Мультимедійна платформа іномовлення України”. Переможець тендеру – ТОВ “Сан філмс”.

28 листопада до договору було внесено зміни, оскільки “сторони дійшли згоди про зменшення обсягу закупівлі та погодили зменшити загальну ціну Договору на 5 328 000 (п’ять мільйонів триста двадцять вісім тисяч) гривень 00 копійок”.

Відтак на розробку програми виділять 27 528 000 грн.

Олена Кравець на каналі “Дім” (праворуч)

Закупівля послуги з виробництва (створення) телевізійної передачі під робочою назвою “Тихий вечер” включає “концепцію, розробку сценаріїв/сценарних планів та виробництво передачі, що передбачає частковий технологічний цикл виробництва”.
Строк поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг: 31 грудня 2023 року.

ДОПОВНЕНО. Державне підприємством «Мультимедійна платформа іномовлення України» в коментарі з цього приводу уточнило, що йдеться про виробництво програми у поточному році, договір про що був укладений 20 січня 2023 року.
За ним сума фінансування становила 32 856 000 грн з ПДВ за 37 випусків. 28 листопада ДП «МПІУ» уклало додаткову угоду до цього договору, згідно з якою, фінансування становитиме 27 528 000 грн, за 31 випуск, тобто загальне скорочення ціни договору – 5 328 000 грн”.

“ДП «МПІУ» звертає увагу на те, що згідно з механізмами фінансування коштом державного бюджету, витрати будь-якого поточного року фінансуються коштом бюджету того ж року і закріплені в договорах того ж року. Також, зважаючи на те, що в окремих медіа новина подана в загальному контексті нібито неефективного використання коштів держбюджету замість фінансування військових потреб, додатково повідомляємо, що кошти цивільної частини державного бюджету України не можуть бути використані на військові цілі, роз’яснення про що вже неодноразово були надані громадськості та медіа.

Хочемо зауважити, що викликають здивування заголовки та публікації окремих медіа, блогерів, дописувачі соціальних мереж, які створюють хибне враження, нібито Олена Кравець особисто отримала кошти з державного бюджету. Уточнюємо, ДП «МПІУ» уклало договір з продакшеном, який запропонував концепцію програми з ведучою Оленою Кравець. Програму виробляє велика творча команда, Олена Кравець – одна з навідоміших і найпопулярніших українських зірок, є частиною цієї команди і так само, як і всі, хто працюють над проєктом, отримує за свою роботу зарплатню”, – зазначено в коментарі МПІУ, наданому “Новинарні“.

Читайте також:
Зеленський вичитує жарти “Кварталу” про себе і першу леді, — Кравець


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна