Путін встановив новий “дедлайн” для захоплення Авдіївки та Куп’янська, — ISW

Російська армія, ймовірно, отримала наказ від президента РФ Володимира Путіна захопити українські міста Авдіївку та Куп’янськ до президентських виборів, які мають відбутися в березні 2024 року.

Про це йдеться в огляді аналітиків американського Інституту вивчення війни (ISW) від 8 грудня.

За словами аналітиків, те, що Путін оголосив про намір балотуватися на новий президентський термін на церемонії нагородження російських військових, які воюють в Україні, свідчить про те, що війна в Україні може відігравати більш значну роль у стратегії його кампанії, нід передбачалося раніше.

Як наголошують аналітики, така заява Путіна може означати намагання продемонструвати виборцям, що він має підтримку російських військових, щоб зробити непотрібними будь-які подальші обговорення війни в Україні під час його кампанії.

З цієюж метою Путін, ймовірно наказав військовим захопити Авдіївку та Куп’янськ до виборів.

“Кремль, ймовірно, доручив російським військовим захопити Авдіївку та, можливо, Куп’янськ, до виборів у березні 2024 року, і ця демонстрація підтримки військовими кандидатури Путіна, ймовірно, є перестраховкою, якщо російські військові не зможуть вкластися в ці терміни”, — йдеться у звіті ISW.

Нагадаємо, що раніше російське видання “Важные истории” повідомляло з посиланням на звернення родичів мобілізованих росіян, що солдатів кидають на “м’ясні штурми” українського Авдіївки, щоб взяти його до пресконференції Путіна, призначеної на 14 грудня.

Читайте також:
Промзона Авдіївки може стати “сірою”, Сили оборони готуються до найгірших ситуацій, — офіцер “Легіону Свободи”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна