У Росії визначились з датою президентських виборів

Рада Федерації Росії призначила вибори президента на 17 березня 2024 року.

Про це 7 грудня пишуть російські пропагандистські ЗМІ.

“По суті, цим рішенням дається старт початку передвиборчої кампанії”, – заявила спікер верхньої палати парламенту Валентина Матвієнко.

Про свій намір брати участь у виборах заявили депутат Держдуми Російської Федерації, лідер КПРФ Геннадій Зюганов, ексдепутат Державної думи Борис Надєждін, колишній військовий лідер проросійських сепаратистів у Донецьку Ігор Стрєлков (Гіркін), який перебуває в СІЗО, а також журналістка із Ржева Катерина Дунцова. Свого кандидата планує висунути партія “Нові люди”.

РосЗМІ ще в серпні писали, що для 71-річний чинний президент РФ Володимир Путіна ухвалив рішення про свою участь у президентських виборах в березні 2024 року. Планується, що на майбутніх виборах Путін набере “рекордний результат” – понад 80% голосів із явкою понад 70%.

Його кандидатуру, як очікується, підтримають на передвиборчих з’їздах парламентські партії “Справедлива Росія – За Правду” та “Єдина Росія”.

Російські видання зазначали, що висунутися російський диктатор може як самовисуванець. Для цього необхідно набрати щонайменше 300 тисяч підписів виборців, які мають представляти всі російські суб’єкти Федерації, включаючи окуповані території України, про анексію яких заявляв Кремль. Без підписів кандидатів на вибори можуть висунути партії, подані до третини регіональних парламентів чи Держдуми.

Читайте також:
Путін “дозволив” проводити президентські вибори на окупованих територіях України і встановив обмеження для їх висвітлення ЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна