НАЗК запускає першу в світі відкриту базу даних іноземних компонентів у зброї РФ

Національне агентство з питань запобігання корупції заявило, що запускає першу в світі відкриту базу даних іноземних компонентів у ворожій зброї. Ця база буде на порталі «Війна і санкції».

Про це повідомляє пресслужба агентства.

Зазначається, що у списку вже є понад 2000 компонентів, які використовують РФ та Іран у різного роду ракетах, БпЛА, системах радіоелектронної боротьби та багатьох інших видах озброєння та військової техніки.

За словами глави НАЗК Олександра Новікова, розкриття шляху компонентів від виробника до рук окупантів під силу “тисячам журналістів, розслідувачів, митників, банкірів, консультантів та багатьох інших, хто прагне справедливості та миру”. “Тепер, коли ці дані стали публічними, кожен може зробити свій внесок у глобальну світову безпеку”, – додав Новіков.

У базі є інформація про вид озброєння, виробника й технічні характеристики.

Читайте також:
Європейські санкції зривають держконтракт МО РФ на постачання комплексу БПЛА “Гранат-4”, – InformNapalm

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна