У боях за Україну загинув працівник мерії Любліна Микола Мялковський

У боях з російськими окупантами загинув 28-річний уродженець Луцька Микола Мялковський.

До того, як піти на фронт, він працював у мерії польського міста Люблін. Про смерть воїна повідомила його мати Тетяна Мялковська у вівторок, 5 грудня.

“Він в перший день війни написав заяву на роботі в Люблінській міській раді і приїхав на захист додому. Це для мене подвиг і рішення справжнього чоловіка. Серце моє розбите. Ти завжди був для мене прикладом і натхненням, – написала вона.

Микола Мялковський навчався в Острозькій академії. Згодом кілька років жив у Польщі, де навчався в Люблінському католицькому університеті та працював у місцевій мерії у відділі стратегії та підприємництва за проєктами академічної співпраці.

“Який невимовний жах. Такі новини просто підкошують. Викладав у Миколи Мялковського з першого курсу, добре памʼятаю його і групу. Відкритий, розумний, справедливий. Востаннє були на звʼязку тоді, коли проходили акредитацію, він був одним із запрошених випускників-культурологів. Ми також з ним дивились кіно в культовому, улюбленому кіноклубі Imago, а він завжди долучався до дискусій, обговорень, також допомагав з афішами.

Також Микола продавав книги на нашому аукціоні, приуроченому для дня культуролога (ще й писав, що мої не продали, казав іншим разом…). Ще ми робили разом подію у рамках Днів Європи. Обговорювали книжки на гуртку з філософії літератури (він називав себе почесно випускник гуртка!). Якось все почало спливати, згадуватись і водночас тиснути в грудях, бо Микола був завжди відкритим до світу, до нового, тому було приємно спостерігати як він зростав світоглядно”, – написав професор Острозької академії  Максим Карповець.

Миколу “на щиті” привезуть до рідного Луцька. У звʼязку з погодними умовами машина може затриматися. Поховання відбудеться в Центральному соборі міста — можливо, 8 грудня, повідомила мати.

Читайте також:
На фронті загинув ексфутболіст тернопільської “Ниви” і луцької “Волині” Роман Годований

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.