Ще троє колаборантів, які працювали на РФ під час окупації східних областей, отримали реальні тюремні терміни

Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальні терміни ув’язнення отримали ще троє колаборантів, які співпрацювали з агресором у тимчасово захопленій Луганщині та протягом окупації частини Харківської області.

Співробітники СБУ затримали їх у результаті комплексних заходів на сході України. Суд призначив їм від 5 до 11 років тюрми, повідомила пресслужба відомства 6 грудня.

На Харківщині:
колаборантом виявився 52-річний мешканець Балаклії, який підтримав загарбників одразу після початку повномасштабного вторгнення Росії. У період захоплення міста він проводив телефонний зв’язок до приміщень місцевих окупаційних органів країни-агресора.

Також він організовував трансляцію пропагандистських радіоканалів РФ на території міста через мережу гучномовців на інфраструктурних будівлях.

Після звільнення Балаклії зловмисник намагався переховуватись від правосуддя. Втім, співробітники СБУ встановили його місцеперебування і затримали.

Ще одна колаборантка – мешканка Куп’янського району, яка у період захоплення громади добровільно очолила окупаційний “центр надання соціальних послуг”.

На цій “посаді” вона організовувала роздачу прихильникам рашизму так званої “гумдопомоги” з країни-агресора.

До складу “гумпакета” обов’язково входила пропагандистська газета Росії “Харків Z”, яка заперечувала збройну агресію РФ та виправдовувала злочини загарбників.

У Луганській області:
тюремний строк одержав ексчиновник однієї з комунальних установ області, який у квітні 2022 року погодився очолити підрозділ “пенсійного фонду ЛНР у Новопсковському районі”.

У лавах загарбників він зустрічався з місцевими підприємцями та закликав їх наповнювати окупаційний бюджет через сплату “пенсійних зборів” до казни РФ.

Читайте також:
30 колаборантів з окупаційного “МВС РФ” на Запоріжжі, які проводять репресії проти українців, отримали підозру від СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна