Щоб нагадати про полонених та зниклих безвісти: Києво-Печерська лавра щодня битиме в дзвони

Починаючи з 5 грудня 2023 року Національний заповідник “Києво-Печерська лавра” започатковує акцію “Дзвін Пам’яті та Надії”.

Про це повідомила пресслужба заповідника, пише “Лівий берег”.

Щодня на Великій лаврській дзвіниці, після загальнонаціональної хвилини мовчання, дзвонар битиме в найбільший Дзвін Лаври 9 разів, символізуючи 9 років війни.

Метою акцію є нагадування про військових, які перебувають в полоні, цивільних громадян, яких незаконно утримують у російських катівнях, зниклих безвісти, депортованих до РФ дітей і дорослих. Кожен, хто повертається з російського полону або депортації, матиме змогу долучитися до щоденної акції особисто.

Вперше церемонія відбудеться 5 грудня за участю військових, військовополонених, які повернулися, а також родин людей зниклих безвісти. Долучаться також представники органів державної влади, архімандрит Авраамій проведе молебень.

Читайте також:
У Нижній лаврі вивісили українські прапори

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна