Російські військові почали використовувати для маскування “кокони”, які не видно в тепловізор. ФОТО

Російська піхота для просування до українських позицій почала використовувати нові засоби маскування. Так звані “камуфляжні панцири” помітили під час штурму ворогом позицій 72-ї ОМБр ЗСУ біля Вугледара на Донеччині.

Про це 3 грудня повідомили в українському підрозділі Khorne Group (батарея управління й артилерійської розвідки).

“Хитрі російські гівнюки ховаються від тепловізора в таких коконах з гівна та термоковдр. Наступали у такий спосіб позиції 72-ї [механізованої бригади]. Будьте уважні”, — йдеться в повідомленні підрозділу в Telegram.

Як повідомляють бійці, під “камуфляжними панцирами”, яких не видно в тепловізор, російські солдати намагалися заповзти на українські позиції. Втім, їх вчасно виявили українські піхотинці.

“Тактика противника наступна: дві групи, одна в лоб йшла на лісосмугу, друга по полю з флангу, і в цих коконах каркасних повзли. Вчасно зреагувала піхота”, — йдеться в повідомленні одного з бійців у соцмережі Х.

Читайте також:
Росія вперше застосувала пофарбовані в чорний колір “шахеди”, щоб ускладнити роботу ППО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна