Поблизу Хмельницької АЕС лунали вибухи – МАГАТЕ зробило заяву

Експерти Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), які спостерігають за ситуацією на Хмельницькій атомній електростанції, повідомили, що поблизу ядерного об’єкта 29 листопада пролунало кілька вибухів.

Про це йдеться на сайті Міжнародного агентства з атомної енергії.

Вибухи лунали протягом 20 хвилин у безпосередній близькості від стратегічного об’єкта. У МАГАТЕ заявили, що станція не постраждала. Однак інцидент свідчить про те, що поки триває війна, всі АЕС України залишаються в небезпеці.

“Всі ядерні об’єкти України залишаються вразливими як безпосередньо в разі потрапляння ракети, так і опосередковано, якщо буде порушено енергопостачання за межами майданчика. Ситуація з ядерною та фізичною ядерною безпекою по всій Україні залишається вкрай нестабільною”, — зазначив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

Протягом останніх 24 годин команда МАГАТЕ зафіксувала вибухи й на деякій відстані від Запорізької АЕС.

На інших ядерних об’єктах України, де МАГАТЕ має постійні команди, – Рівненській АЕС, Південно-Українській АЕС і Чорнобильській АЕС – експерти не повідомляли про будь-які воєнні дії.

Читайте також:
На ЗАЕС стався частковий блекаут через дії росіян, – “Енергоатом”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна