На ЗАЕС стався частковий блекаут через дії росіян, – “Енергоатом”

На тимчасово окупованій Запорізькій АЕС у вівторок, 14 листопада, стався частковий блекаут через некомпетентні дії російських окупантів і працівників “Росатому”.

Про це повідомляє пресслужба “Енергоатома”.

Відбулося знеструмлення на шостому енергоблоці ЗАЕС. Запустились дизель-генератори і системи безпеки, які працювали протягом 90 хвилин.

“У цей час окупаційне керівництво станції зʼясовувало причини знеструмлення та вирішувало, що робити з наслідками, до яких призвели своїми некомпетентними діями”, – розповіли в компанії.

Ці дані підтверджуються інформацією інспекторів МАГАТЕ, які перебувають на майданчику тимчасово окупованої атомної станції.

“Запорізьку АЕС необхідно негайно повернути під повний контроль законного оператора – НАЕК “Енергоатом”, бо лише так гарантуватиметься дотримання ядерної та радіаційної безпеки об‘єкта”, – наголошує “Енергоатом”.

Від початку окупації Запорізької АЕС російськими військами там сталося 7 повних блекаутів. Такі події загрожували всьому континенту, адже окупанти не несуть відповідальності за ядерну та радіаційну безпеку станції.

Читайте також:
МАГАТЕ схвалило резолюцію про негайне повернення ЗАЕС під повний контроль України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна