США отримали мільярдні інвестиції в економіку завдяки військовій допомозі Україні, – Reuters

Адміністрація президента США Джо Байдена поширила дані про те, які штати отримали найбільшу фінансову вигоду від військової допомоги Україні. Це зробили для того, щоб посилити підтримку з боку республіканців, які виступили проти продовження військової допомоги.

Про це пише Reuters.

“Попри те, що троє з восьми республіканських членів Конгресу від Пенсільванії голосували проти фінансування, щоб допомогти зупинити вторгнення Росії, дані показують, що цей штат отримав 2,364 мільярда доларів – найбільше серед інших штатів – у вигляді витрат та інвестицій у виробництво зброї та боєприпасів”, – стверджують в агентстві.

Штат Техас отримав 1,45 млрд дол на виробництво 155-міліметрових снарядів та іншого озброєння, хоча 18 з 25 республіканців проголосували проти допомоги Україні.

В Аризону, де проти допомоги проголосували троє з шести представників республіканців, надійшло 2,19 млрд дол.

У Вісконсині, Аризоні, Пенсильванії та Арканзасі компанії отримали контракти на суму понад 1 млрд дол. Між виробничими підприємствами, розташованими у двох десятках інших штатів, розподілили ще 18 млрд дол.

За словами Байдена, частина грошей піде на заміну американського обладнання, відправленого за кордон. Крім того, наголосив президент США, зброя для України означає робочі місця для американців.

Читайте також:
Конгрес США схвалить додаткову допомогу Україні до свят, – спікер Палати представників

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна