Енергосистема України повністю синхронізувалась із європейською

Регіональна група європейської мережі операторів системи передачі електроенергії ENTSO-E у вівторок, 28 листопада, ухвалила рішення про переведення України з тимчасового режиму на постійну синхронізацію.

Про це йдеться в пресрелізі ENTSO-E у вівторок, 28 листопада.

“Укренерго”, український системний оператор, досягнув відповідності ключовим технічним вимогам, необхідним для забезпечення постійного з’єднання між енергосистемами континентальної Європи та України”, – йдеться в повідомленні.

Окрім постійної синхронізації, ENTSO-E вирішив збільшити ліміт потужності для торгівлі електроенергією з континентальної Європи в Україну та Молдову до 1700 МВт, що на 500 МВт перевищує попередній ліміт.

Як нагадали в ENTSO-E, синхронізація з “Укренерго” розпочалась у 2017 році з підписання угоди про умови майбутнього об’єднання енергосистем. У березні 2022-го відбулася аварійна синхронізація як знак солідарності Європи з Україною.

Читайте також:
“Укренерго” фіксує дефіцит в енергосистемі й просить економити

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна