“Укренерго” фіксує дефіцит в енергосистемі й просить економити

В енергосистемі України 22 листопада зафіксували дефіцит електроенергії, українців закликали ощадливо споживати ресурт протягом доби.

Про це повідомляє пресслужба НЕК “Укренерго” в середу, 22 листопада.

Диспетчерський центр “Укренерго” прогнозує, що у вечірні години він може збільшитися.

Основними причинами дефіциту є збільшення споживання через похолодання, підвищена аварійність блоків електростанцій та недостатність обсягів імпорту електроенергії з ЄС.

“Закликаємо українців ощадливо споживати електроенергію протягом доби. Не вмикайте одночасно потужні електропристрої, вимикайте світло в порожніх приміщеннях, перенесіть прання на нічні години”, – зазначили в “Укренерго”.

Крім цього станом на ранок 22 листопада через бойові дії та з інших причин без світла залишається 427 населених пунктів. Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Донецькій, Запорізькій, Харківській областях.

Аварійно-відновлювальні роботи проводять в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових.

Читайте також:
Енергетична інфраструктура України матиме три рівні захисту від атак РФ, – Укренерго

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна