У ВМСУ зреагували на плани щодо будівництва РФ і Китаєм підводного тунелю під Керченською протокою

Речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук назвав “малоймовірними” плани щодо будівництва росіянами та китайцями підводного тунелю під Керченською протокою, про який раніше писала газета The Washington Post.

Про він заявив у ефірі національного телемарафону в неділю, 26 листопада.

“Я уявляю кримчан, які розмовляють китайською. Така собі “анонімність” вийде. Це навіть не тунель метро – це набагато більша споруда. Звісно, що це неможливо. Для цього навіть супутникові знімки не потрібні незалежно від того, чи ця ситуація правдива і чи планувалося це», – заявив Плетенчук.

Раніше The Washington Post з посиланням на українські спецслужби, які перехопили низку електронних листів, повідомила, що Росія за підтримки Китаю хоче побудувати під Керченською протокою підводний тунель, який був би захищений від ракетних атак України. Для цього в Криму вже нібито зареєстровано російсько-китайський консорціум.

Читайте також:
РФ перемістила системи С-400 з Калінінграда в Україну, – британське МО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна