На Київ та область насуваються сильні снігопади, Одещину вже замітає

На Київщину та столицю насуваються сильні снігопади, тому жителів області закликають не виїжджати без нагальної потреби та подбати про літніх людей.

Про це повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко в неділю, 26 листопада.

За словами Кравченка, синоптики прогнозують ожеледицю, хуртовини, посилення вітру тощо.

«Тож прошу кожного мешканця області заздалегідь подбати не лише про себе. Допоможіть тим, хто в разі погіршення погоди не зможе самостійно дістатися до магазину чи аптеки. Закупіть їм усе необхідне», – зазначив очільник ОВА.

Також він закликав автовласників, за можливості, утриматися від поїздок цими днями.

Кравченко повідомив, що доручив відповідним службам уже бути напоготові. Усі оперативні служби Київської області переведені в режим цілодобового чергування. Служба відновлення та розвитку інфраструктури Київщини, Нацполіція та ГУ ДСНС забезпечать цілодобовий моніторинг та координацію безпекових заходів на автодорогах загального користування, у разі потреби здійснять аварійно-рятувальні роботи.

Голова ОВА дав завдання районним адміністраціям забезпечити безперебійне функціонування систем життєзабезпечення, за необхідності – оперативно розгорнути додаткові пункти незламності та обігріву.

Про всі ускладнення погоди жителі Київщини будуть «невідкладно проінформовані», запевнив він.

Кравченко звернувся із закликом до керівників громад потурбуватися про незахищені верстви населення, «щоб попри можливу надзвичайну ситуацію, кожна бабуся і дідусь на Київщині були з їжею та ліками».

Крім того, він повідомив, що напоготові снігоприбиральна техніка.

«За першої потреби техніка та особовий склад виїжджатиме одразу. У цілодобовому режимі посипатимемо дороги хімічними засобами. Використовуємо максимально безпечні, які не псують ані покриття доріг, ані колеса автівок людей», – підкреслив Кравченко.

Також до жителів столиці звернулась Київська міська державна адміністрація – зокрема, автовласників закликали не виїжджати без нагальної потреби, а також подбати проте те, аби автівки не заважали роботі снігоприбиральної техніки.

А в Одесі та Одеській області у неділю вже випав сніг. Через це на двох трасах перекрили рух. Зокрема, трасу Одеса-Рені перекрили для всіх видів транспорту.

Фото та відео снігу на Одещині публікують місцеві ЗМІ та телеграм-канали.

Як повідомляє “Суспільне”, частина області залишилась без світла через негоду.


Також влада повідомила, що через погіршення погоди на трасах М-15 Одеса-Рені (на Бухарест) та М-28 Одеса — Южне — /М-14/ (об’їзд Одеси) тимчасово перекривають рух для великовантажного транспорту. Обмеження діють з 8:30 до 12 години.

Також введено обмеження для вантажівок на автодорозі М-05 Київ — Одеса.

«Інформація про зняття заборони та відновлення руху автотранспорту буде надано додатково», — повідомили у Службі відновлення розвитку інфраструктури в Одеській області.

Гідрометцентр центр Чорного та Азовського морів прогнозував на 26 листопада сніг, хуртовину та ожеледицю, а також сильний вітер — 25−30 м/с.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна