Північна Македонія провела таємні навчання першої групи українських воїнів

Північна Македонія завершила успішну підготовку першої групи українських військовослужбовців. Інформація про навчання досі була конфіденційною з міркувань безпеки.

Про це 21 листопада повідомила міністерка оборони Слав’янка Петровська в інтерв’ю національному телеканалу “Македонське телебачення”, передає “ЄП”.

Навчання проводилися на об’єктах, що належать армії Республіки Північна Македонія, щодо яких було прийнято відповідне рішення уряду.

Скоп’є продовжить підготовку українських військових протягом 2024 року і доти, доки в цьому буде потреба, наголосила Петровська.

Однак не уточнила, яку саме підготовку пройшли воїни, або скільки військових пройшли чи пройдуть через цей процес.

Цей вишкіл робить Північну Македонію другою після Румунії балканською країною, яка запропонувала бази на своїй території для підготовки військовослужбовців ЗСУ.

Читайте також:
Навчання на F-16 стартували для мінімальної кількості пілотів ЗСУ, тому що вони воюють, – Зеленський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна