Навчання на F-16 стартували для мінімальної кількості пілотів ЗСУ, тому що вони воюють, – Зеленський

Президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна відправила на навчання на F-16 обмежену кількість пілотів, тому що вони зараз перебувають на фронті.

Про це він сказав у середу, 15 листопада, в коментарі для африканських журналістів.

«Тренувальні місії почалися. Вони поки що, по-моєму, мінімальні. Ми хочемо це прискорити, для цього потрібні пілоти», — сказав Зеленський.

Президент наголосив, що Україна перебуває у стані війни, тому українські пілоти потрібні зараз на фронті.

«Ми у війні. Це означає, що наші пілоти зараз воюють. І це означає, що ви маєте взяти частину їх, відірвати цю частину пілотів і відправити вчитися на літаки іншого класу. Тому цей баланс військові повинні менеджерити спеціально, щоб не втратити той флот, який у нас є», — пояснив президент.

Зеленський додав, що країна-агресор Росії має «повну перевагу в небі», а українська авіація є «хоч якимось стримувальним фактором». Президент наголосив на необхідності посилення ППО на фронті.

Читайте також:
У Румунії починаються навчання українських пілотів на винищувачах F-16

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна