На кордоні із Словаччиною ростуть черги вантажівок, попри збільшення пропуску

На словацькому кордоні за тиждень пропускну спроможність митниці на КПП “Ужгород” збільшили майже вдвічі — із 140 автівок на добу до 250. Однак черга з вантажівок росте.

За минулу добу в Україну через КПП “Ужгород” пропущено 243 т/з, заявив в.о.заступника начальника Закарпатської митниці Василь Татош “Укрінформу”.

Станом на 16 листопада зі словацького боку черга вантажівок була на 900 машин.

“Разом із тим ми маємо свою пропускну спроможність, тож 900 машин за день не зможемо прийняти, тому, прогнозовано, черги будуть рости”, – сказав Татош.

За його словами, станом на кінець минулого тижня черг на кордоні зі Словаччиною на в’їзд в Україну взагалі не було.

“Вони почали утворюватися з 9 на 10 листопада. Зараз фіксуємо, що черга продовжує збільшуватися за рахунок того, що вантажівки з польського напрямку їдуть на словацький кордон”, – розповів він.

Зараз на пункт пропуску їдуть переважно українські перевізники, котрих перенаправили сюди через страйк на польському кордоні.

“Характер вантажу різний — це і побутова техніка, різного роду збірні вантажі, продукти харчування в тому числі. Станом на сьогодні, у нас робота організована таким чином, що перевагу мають вантажівки з гуманітарною допомогою, також ті, вантажі яких за документами визначені як небезпечні та такі, що потребують пришвидшеного оформлення”, – заявив керівник відділу митного оформлення м/п “Ужгород-автомобільний” Віктор Куцкір.

У середньому митне оформлення та контроль вантажівки на в’їзд в Україну займає 20 хвилин.

Нагадаємо, 6 листопада польські далекобійники почали блокувати три прикордонні переходи з Україною в Гребенному, Дорогуську та Корчовій. Їхня ключова вимога  – повернення системи видачі дозволів для роботи в ЄС українських перевізників.

Читайте також:
ЄС може покарати Польщу за блокаду кордону України, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна