ЄС може покарати Польщу за блокаду кордону України, – ЗМІ

Якщо польська влада не вирішить питання блокування пунктів пропуску на кордоні з Україною, Єврокомісія може розпочати каральну процедуру проти Польщі.

Про це повідомляє RMF FM 16 листопада.

У Єврокомісії наголосили, що польська влада, відповідно до законодавства ЄС, зобов’язана забезпечити вільний рух українських вантажівок через так звані “коридори солідарності”.

“Деякі посадовці Єврокомісії вважають, що польська влада не робить достатньо, щоб вирішити проблему та припинити протест перевізників. Брюссель явно втрачає терпіння”, – пише RMF FM.

Офіційно ЄК не хоче коментувати заходи, які може вжити проти польської влади, оскільки запевняє, що переговори з Польщею та Україною тривають.

За даними RMF FM, розглядається процедура щодо порушення Польщею законодавства ЄС, зокрема положень регламенту про лібералізацію торгівлі з Україною, яку нещодавно продовжили до червня 2024 року.

“Європейська комісія все ще перебуває в контакті з владою обох країн, ми не можемо коментувати потенційні заходи, оскільки дискусії тривають”, – повідомив речник ЄК.

Нагадаємо, 6 листопада польські далекобійники почали блокувати три прикордонні переходи з Україною в Гребенному, Дорогуську та Корчовій. Їхня ключова вимога  – повернення системи видачі дозволів для роботи в ЄС українських перевізників.

Читайте також:
Блокування кордону з Україною: польські перевізники та урядовці не домовились

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна