Апеляційний суд залишив Коломойського в СІЗО

Київський апеляційний суд не задовольнив скаргу захисту олігарха Ігоря Коломойського на продовження терміну тримання його під вартою.

Таке рішення 16 листопада ухвалила колегія суддів під головуванням Володимира Мельника, передає “Укрінформ”.

Адвокати Коломойського просили змінити йому запобіжний захід з тримання під вартою на домашній арешт через погіршення стану його здоров’я.

Відтак Коломойський і далі лишатиметься в СІЗО.

Як відомо, 27 жовтня Шевченківський райсуд Києва продовжив Коломойському до 2 грудня запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 3,8 млрд грн застави.

Крім того, суддя зобов’язала Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби у Києві та області провести невідкладне повне медичне обстеження Коломойського з метою встановлення, чи може він перебувати в умовах слідчого ізолятора без надання спеціалізованої медичної допомоги. Також суддя зобов’язала керівника відділу забезпечення досудового слідства СБУ організувати Коломойському надання медичної допомоги та забезпечити йому необхідне лікування.

2 вересня Коломойському оголосили підозру за двома статтями Кримінального кодексу: ст. 190 (шахрайство) та ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом).

Працівники Бюро економічної безпеки і СБУ інкримінують йому легалізацію упродовж 2013-2020 років понад пів мільярда гривень шляхом виведення їх за кордон із використанням інфраструктури підконтрольних банківських установ.

10 листопада суд знову залишив Коломойського під вартою, попри заяви про погіршення здоров’я.

Читайте також:
Після Коломойського: за пів року після націоналізації “Укрнафта” принесла прибутку більше, ніж за попередні 15 років

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна