Зеленський переговорив із Трюдо. Акцент – на посиленні української ППО

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо.

Про це в середу, 15 листопада, повідомила пресслужба глави української держави.

Зеленський подякував Трюдо за вагому оборонну та фінансову підтримку з боку Канади. Він зазначив, що ухвалення багаторічної програми допомоги є дуже важливим сигналом для світу щодо неослабної підтримки України до її перемоги.

“Співрозмовники обговорили ситуацію на полі бою, подальшу оборонну співпрацю з акцентом на посилення української системи ППО, зокрема збільшення спроможностей мобільних вогневих груп для боротьби з БПЛА”, – зазначається в повідомленні.

Президент України подякував за новий санкційний пакет і високо оцінив канадську ініціативу зі створення міжнародної коаліції з повернення українських дітей, запропоновану на зустрічі радників на Мальті. Зеленський і Трюдо скоординували наступні кроки з розвитку цієї ініціативи на найвищому рівні.

“Президент України подякував за рішення Канади надати фінансову підтримку для добудови Національного музею Голодомору-геноциду. Було обговорено практичну реалізацію цього рішення”, – повідомила пресслужба.

Сторони також обмінялися думками щодо ситуації на Близькому Сході.

Читайте також:
Зеленський зустрівся з Трюдо: Канада надає військовий пакет та 650 млн CAD та навчатиме пілотів на F-16

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна