Росіяни застосували проти ЗСУ хімічну зброю на двох напрямках, – Deep State

Російські війська застосували хімічну зброю одразу на двох напрямках фронту в Україні – йдеться про Бахмутський та Сватівський напрямки.

Про це повідомляє в середу, 15 листопада, Deep State.

“Зафіксовано два випадки застосування хімічної зброї на Сватівському та Бахмутському напрямках”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначають у звіті, швидше за все, ворог використав хлорпікрин, якого “в запасах чимало”, і який вже неодноразово використовувався проти українських військ.

Аналітики Deep State також констатують: Авдіївка залишається найгарячішою точкою, проте окупанти ведуть наступальні дії на багатьох інших ділянках, що “створює суттєві проблеми в управлінні резервами”.

Росія свої резерви не жаліє, відправляючи в бій підрозділи до їх злагодження. Як приклад, 104 десантно-штурмовий полк ворога, який мав до 1 грудня проходити злагодження або вже перебуває у Херсонській області, або знаходиться на марші”, – додають в Deep State.

Довідково:

Хлорпікрин – рідина з різким дратівливим запахом. У високих концентраціях отруйний, шкідливий для людини.
Належить до II класу небезпеки.
Використовується як компонент фумігантних сумішей у сільському господарстві, в камерах газоокурювання для перевірки герметичності ізолюючих та фільтруючих протигазів.

Читайте також:
Розвідка не підтверджує інформацію про масове завезення росіянами хімзброї в Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна