В Україні відновлюється кваліфікаційне оцінювання суддів

Вища кваліфікаційна комісія суддів України 13 листопада відновлює кваліфікаційне оцінювання суддів на відповідність займаній посаді. Таке оцінювання мають пройти 1884 судді місцевих й апеляційних судів з усієї України.

Про це в понеділок, 13 листопада, повідомляє пресслужба ВККСУ.

Комусь доведеться цю процедуру починати зі складання іспиту (109 осіб), а переважну більшість (1775 осіб) допущено до другого етапу – дослідження досьє й проведення співбесіди.

До етапу співбесід долучається Громадська рада доброчесності, яка має сприяти комісії у встановленні відповідності судді або кандидата на посаду судді критеріям професійної етики й доброчесності.

Комісія напередодні відновлення кваліфікаційного оцінювання спільно з Громадською радою доброчесності погодила перелік індикаторів, які свідчать про невідповідність судді чи кандидата на посаду судді критеріям доброчесності та професійної етики, а також принципи їх застосування.

Кваліфікаційне оцінювання суддів, яке відновлюється з 13 листопада 2023 року, розпочнеться з роботи трьох колегій комісії.

Останнє засідання ВККСУ за процедурою кваліфікаційного оцінювання суддів на відповідність займаній посаді проводили ще 5 листопада 2019 року, а вже за два дні припинилися повноваження членів комісії другої каденції.

Новий склад ВККСУ було обрано в червні 2023 року. Це дало змогу відновити всі процедури комісії, зокрема проведення кваліфікаційного оцінювання суддів.

Читайте також:
Силовики “прийняли” в Кропивницькому суддю, який просив хабаря

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна