Кива отримав 14 років в’язниці за державну зраду

Колишнього народного депутата Іллю Киву заочно засудили до 14 років ув’язнення з конфіскацією майна у справі про державну зраду та посягання на територіальну цілісність України.

Про це повідомив Личаківський районний суд Львова, який виніс вирок.

Суд визнав Киву винним за статтями Кримінального Кодексу:

  • ч. 3 ст. 109 — публічні заклики до насильницької зміни та повалення конституційного ладу і захоплення державної влади особою, яка є представником влади, з використанням засобів масової інформації;
  • ч. 1 ст. 111 — державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України шляхом надання іноземній державі допомоги в проведенні підривної діяльності проти України;
  • ч. 2 ст. 436-1 — публічне використання символіки комуністичного тоталітарного режиму, вчинене особою, яка є представником влади)
  • ст. 436 — публічні заклики до агресивної війни.

Розгляд кримінального провадження здійснювався у формі спеціального судового провадження за відсутності обвинуваченого (in absentia), оскільки Кива переховується від органів слідства та суду на території Росії.

Читайте також:
Нардеп Кива в ефірі росТБ закликав РФ “звільнити Україну”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.