Фаріон “засвітила” студента з Криму, який став на її бік. Максима Глебова затримала ФСБ. ВІДЕО

Філологиня та політична діячка ВО “Свобода” Ірина Фаріон на хвилі суперечки щодо захисту української мови опублікувала у своєму телеграм-каналі повідомлення від студента з Криму Максима Глебова, який хотів підтримати громадську діячку. Проте вона не приховала його ім’я, і хлопця затримала ФСБ.

Про це 13 листопада пише “Дзеркало тижня”.

“Навіть не уявляю собі, як під час звільнення рідної Керчі я вийду на Чкалова і буду зустрічати українських воїнів, які будуть говорити кацапською. Звідки я буду знати, що це наші, а не москалі, які вбралися в українську військову форму. Або в Сімферополі (де я зараз навчаюся на 1 курсі української філології), не уявляю собі, як на Київській буду чути від наших воїнів язик окупації”, – написав Максим Глебов.

Студент додав, що підтримує позицію Фаріон, назвавши її “променем серед темряви окупації”.

Фаріон виклала цього листа, залишивши відкритим ім’я та прізвище дописувача. І відмовилася приховати ці дані навіть після того, як у коментарях багато хто вказував їй на те, що для хлопця це може бути дуже небезпечно.

Згодом у соцмережах з’явилося відео каналу “Кримський СМЕРШ”, що співпрацює з ФСБ в Криму. На відео Максим просить вибачення за лист на підтримку Фаріон та стверджує, що відмовився від своїх поглядів.

Проросійський канал також опублікував фото студентського квитка Глебова з Інституту філології.

Передісторія

Ідеться про мережевий скандал після заяви Ірини Фаріон в інтерв’ю Яніні Соколовій та в наступних дописах.

Колишня народна депутатка, викладачка “Львівської політехніки” розкритикувала російськомовних бійців “Азову”, обізвавши їх “москворотими биками”, які ганьблять ЗСУ, та назвавши “неукраїнцями”.

“Що вам заважає виконувати 29 статтю закону про Збройні сили України? Ви, хлопці, знаєте, що таке дисципліна в армії? Якщо в армії немає дисципліни, то немає армії, це зброд тоді”, – сказала Фаріон.

Користувачі соцмереж розділилися в думках щодо заяв Фаріон та їх доцільності на даному етапі війни.

Читайте також:
Фаріон заявила, що не може назвати українцями бійців, які розмовляють російською. Військові відповіли

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.