РФ посилює контроль над ПВК “Вагнер”, яка відновила активне вербування, — британська розвідка

РФ посилює контроль над діяльністю ПВК “Вагнер” після заколоту, який відбувася в липні цього року й подальшої загибелі керівництва угрупування в серпні.

Про це йдеться у свіжому звіті Міноборони Великої Британії 12 листопада.

Як зазначають розвідники, станом на кінець жовтня 2023 року великі елементи ПВК “Вагнер”, ймовірно, були асимільовані в командну структуру Нацгвардії Росії (Росгвардія) і відновили активне вербування.

Цей підрозділ “Вагнера” у складі Росгвардії, ймовірно, очолює Павло Пригожин, син покійного власника Вагнера Євгена Пригожина.

Інші ж групи бойовиків ПВК “Вагнер”, швидше за все, приєдналися до іншої російської ПВК “Редут”, яка, згідно з розслідуванням “Радіо Свобода”, зараз налічує 7000 осіб.

1 листопада 2023 року глава Чечні Рамзан Кадиров заявив, що медики ПВК “Вагнера” приєдналися до чеченського спецназу “Ахмат”. Раніше, 25 жовтня 2023 року, Кадиров заявив, що 170 колишніх бійців “Вагнера” вже перейшли до складу “Ахмата”.

“Зараз російська держава здійснює більш прямий контроль над діяльністю групи “Вагнер” та колишнім персоналом після заколоту в липні 2023 року та подальшої смерті керівництва Вагнера в серпні 2023 року”, — підкреслює британська розвідка.

Читайте також:
Росія фальсифікує історію для посилення антизахідних настроїв населення, — британська розвідка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.