“Замінити їх окупанти не мають чим”: у ГУР розповіли деталі знищення десантних катерів у Криму

У Головному управлінні розвідки МО України стверджують, що знищені в ніч на 10 листопада українськими морськими дронами малі десантні кораблі Чорноморського флоту РФ, окупанти не мають чим замінити. Тому операція ГУР є надзвичайно вдалою.

Про це заявив представник ГУР Андрій Юсов в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

“Операція готувалася довго, ретельно. Це надзвичайно вдала операція. Мова не просто про два, можна вже стверджувати, знищених десантних катери — достатньо сучасних, як на російський флот. Окрім знищеного БТР і втрат серед особового складу, це також носії зенітно-ракетних комплексів, які мали прикривати інші судна Чорноморського флоту агресора. Такі судна використовувались і під час операції на острові Зміїний. Замінити їх сьогодні окупанти не мають чим. Тому це дуже добрі новини для нас”, — зазначив Андрій Юсов та підкреслив, що українські морські дрони вкотре показали себе як надзвичайно ефективна зброя.

Він також додав, що планова робота по демілітаризації українського Криму від загарбників продовжується і продовжуватиметься.

Що передувало

Уночі 10 листопада у тимчасово окупованому Криму прогриміли вибухи. Згодом стало відомо про ураження двох десантних катерів РФ Силами оборони.

“Кримський вітер під ранок п’ятниці повідомив про 4-5 прильотів у Чорноморському, “імовірно, по прикордонній заставі”, але потім уточнив із посиланням на підписників – це  був “приліт у казарму”.

У міноборони Росії заявляли про збиття двох безпілотників над Кримом. Російська “База” писала про атаку на нафтобазу в Феодосії, яку було відбито.

Згодом у ГУР підтвердили, що українські військові надводними дронами уразили малі десантні кораблі Чорноморського флоту РФ, які пішли на дно.

Ураження зазнали два катери окупантів: один корабель більш давнього проєкту 1176 “Акула”, інший новіший ― проєкту 11770 “Серна”.

“Внаслідок атаки обидва судна росіян пішли на дно: “Акула” ― одразу, “Серна” ― ще безуспішно поборолась за живучість, але теж затонула”, – заявили у розвідці.

Читайте також:
У мережі з’явилося фото пошкодженого російського ракетного катера “Аскольд” у Криму. І відео прильоту по ньому

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна