Україні не треба вести контрнаступ, а російські солдати заслуговують на співчуття: Маск зробив чергову скандальну заяву, в офісі президента відреагували

Американський мільярдер та бізнесмен Ілон Маск зробив чергову скандальну заяву. Він вважає, що президент України Володимир Зеленський має припинити контрнаступ, щоб запобігти значним людським втратам з обох сторін, а світ повинен поспівчувати російським солдатам.

Про це Маск заявив у подкасті Лекса Фрідмана 10 листопада.

За його словами, Україна має припинити контрнаступ і розпочати переговори з РФ. Окрім цього, Україна не має відвойовувати захоплені території.

“Не треба цього робити… Ситуація на полі бою склалася таким чином, що продовження наступу призведе до масових втрат. Історія не поставиться до цього прихильно”, — сказав Маск.

За його словами, зараз ситуація складається таким чином, що той, хто йде в наступ, зазнає втрат у кілька разів більше, ніж той, хто обороняється. Він зазначив, що так відбувається через те, що сторони мають глибоку оборону, мінні поля, окопи та протитанковий захист.

Окрім цього, Маск заявив, що, як і українські військові, російські солдати заслуговують на співчуття.

“Вони не просилися на передову, вони просто змушені там бути, і я думаю, що більшість з них не мають ненависті до іншої сторони”, — вважає бізнесмен.

Радник керівника офісу президента Михайло Подоляк відреагував на заклики до переговорів з Росією.

“Коли хтось у Росії промовляє слово “переговори”, він насправді прямо каже: “Не дайте нам програти, не дайте нам відповідати за злочини, збережіть нам можливості вбивати, ґвалтувати, захоплювати, змусьте Україну змиритися й стати на коліна”… Коли хтось, хто комфортно сидить за тисячі кілометрів від війни та поважно розмірковує про чужі долі, пропонує Україні погодитися на “переговори/капітуляцію” після 600+ днів кривавого геноциду, він насправді пропонує дозволити Росії продовжити скоювати злочини, вирізати громадянське населення, вбивати глобальні правила. Поки світ остаточно не захлинеться демократичною кров’ю й не визнає тиранів глобальними лідерами”, — написав він у Telegram.

За його словами, незрозуміло, що рухає окремими громадянами “країн демократії”, які роблять подібні заяви.

“Якщо з кровожерливістю росіян усе зрозуміло, то що рухає окремими громадянами країн демократії, які так і не зрозуміли суті цієї війни, її природи та справжньої мети Росії? І навіть не хочуть усвідомити мотиви тих, хто, втрачаючи близьких, захищає своє право на власне життя та свободу…”, — підкреслив Подоляк.

Читайте також:
Ілон Маск закликав припинити вогонь в Україні та подружитися з РФ, щоб уникнути третьої світової війни

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.