Ілон Маск закликав припинити вогонь в Україні та подружитися з РФ, щоб уникнути третьої світової війни

Американський мільярдер та бізнесмен Ілон Маск закликав припинити вогонь на території України та назвав війну “безнадійною ситуацією”.

Про це він сказав час виступу на онлайн-панелі на своїй платформі під назвою X (Twitter) 23 жовтня, пише  “The Wall Street Journal”.

“Нам потрібно знайти мир в Україні, і я думаю, що нам потрібно відновити нормальні відносини з Росією”, – заявив бізнесмен.

Маск також зазначив, що “політика США змушує Росію вступати в союз з Іраном і Китаєм”, а альянс Росії, Китаю та Ірану може перемогти Захід у глобальному конфлікті.

На його думку, співпраця цих країн стане катастрофічною для США. Маск це пояснив тим, що РФ з її сировиною та Китай з його індустріальною потужністю — нібито “неймовірне поєднання”.

Крім того, він заявив, що США буквально “вступають до Третьої світової війни”. За словами власника SpaceX, “на карту може бути поставлена сама цивілізація”, тож пріоритетом політики Америки має бути “уникнення Третьої світової війни” і недопущення ситуації, коли “регіональний конфлікт швидко переростає в глобальний”.

Назвавши війну в Україні “безнадійною ситуацією”, Ілон Маск закликав США “знайти” шлях до миру в Україні і “відновити нормальні відносини з Росією”.

Він вважає, що припинення вогню можливе, бо немає сенсу примушувати регіони, які “хочуть бути частиною Росії”, бути частиною України. Бізнесмен-мільярдер переконаний, що частина тимчасово окупованих Росією територій – схід України та Крим – справді хочуть бути російськими.

Читайте також:
Комітет Сенату США почав розбиратися з Маском, який заблокував Starlink біля Криму

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.