Шуфричу продовжили арешт у СІЗО ще на 2 місяці

Печерський суд Києва 10 листопада продовжив народному депутату від забороненої партії “ОПЗЖ” Нестору Шуфричу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою ще на 2 місяці.

Про це повідомляє “Суспільне”.

Захист просив альтернативний запобіжний захід, не пов’язаний з триманням під вартою. Вони також долучили два листи від народних депутатів, Олександра Колтуновича та Григорія Мамки, про взяття Шуфрича на поруки.

Адвокат Шуфрича відмовився коментувати рішення суду не прочитавши ухвалу. Однак заявив, що подаватимуть апеляцію.

Захист наголосив, що підозра Шуфричу “не співвідноситься” зі статтею Кримінального кодексу “державна зрада”.

Передісторія

Уранці в п’ятницю, 15 вересня, Служба безпеки України прийшла з обшуками до народного депутата Нестора Шуфрича, обраного від забороненої нині проросійської партії “ОПЗЖ”.
У нього знайшли радянську символіку, георгіївські стрічки, нагороди та кітелі збройних сил РФ і СРСР. Також СБУ виявила документ зі схемою автономії для Донецької та Луганської областей, датований 2014 роком, за підписом Віктора Медведчука та самого Шуфрича.

Згодом правоохоронці оголосили Шуфричу про підозру в державній зраді. За даними розслідування, нардеп від “ОПЗЖ” тісно співпрацював і виконував завдання колишнього секретаря РНБО Володимира Сівковича, агента ФСБ, завдання якого – координація російської агентури в Україні.

Того ж дня, 15 вересня, Шуфричу обрали запобіжний захід – відправили на два місяці до СІЗО без права внесення застави.

Читайте також:
СБУ офіційно підтвердила: у Шуфрича та його оточення – 45 обшуків, є підозра в державній зраді

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна