Ложка каші та 150 мл води на добу: генерал-майора РФ судитимуть за жорстоке поводження з військовополоненими та цивільними у Гостомелі

Прокурори Офісу Генерального прокурора скерували до суду обвинувальний акт щодо командира 45-ї окремої бригади спеціального призначення повітряно-десантних військ РФ за фактом порушення законів та звичаїв війни. Судячи з опублікованого фото, ідеться про генерал-майора РФ Вадима Панькова.

Про це повідомляє пресслужба ОГП 10 листопада.

з 24 лютого по 7 березня 2022 року військовослужбовці збройних сил Росії захопили аеропорт “Антонов” у Гостомелі. Виконуючи вказівки обвинуваченого, вони взяли у полон 28 українських військовослужбовців та не менше 30 місцевих жителів.

Росіяни примусово завели їх до підвального приміщення на території аеропорту і протягом тривалого часу утримували без будь-яких умов – при низькій температурі, вологості, за відсутності вентиляції, освітлення, умов для сну та туалету.

Полонені були змушені спати на холодному вологому бетоні, їм не надавалась медична допомога та медикаменти, на одну особу на добу виділяли приблизно 1 ложку каші та 150 мл води.

Крім того, за вказівкою генерал-майора, військовополонених примусово залучали до виконання фізичних робіт – копання траншей та завантаження трупів окупантів.

Читайте також:
За розстріл мирних жителів Бучі судитимуть 11 російських військових: їхні дані оприлюднила СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна