ЗСУ розпочали навчання на ЗРК Hawk в Іспанії

Група українських військових розпочала навчання з використання зенітно-ракетного комплексу HAWK в Іспанії.

Про це повідомляє міністерство оборони країни.

На продовження заходів, вже проведених протягом першої половини 2023 року, 74-й зенітно-артилерійський полк проводить новий курс підготовки кількох десятків українських військовослужбовців з використання та обслуговування ЗРК Hawk.

Ці навчання дозволять покращити можливості протиповітряної оборони України перед загрозою літаків, ракет чи безпілотників.

Комплексна підготовка начального модуля, що включає теоретичні та практичні заняття, здійснюється в Дос Ерманасі, а для формування команди інструкторів було відібрано висококваліфікований та досвідчений особовий склад полку, вказує відомство.

“Завдяки їм український персонал отримає необхідні навички та знання щодо роботи зенітної системи HAWK через насичену програму інструктажу та підготовки”, – наголошує оборонне відомство Іспанії.

Читайте також:
Іспанія підтвердила передачу ЗСУ шести установок для ЗРК Hawk та анонсувала інші поставки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна