Хотів заробити: експосадовець Кропивницького СІЗО намагався вивезти за кордон комплектуючі до вертольотів Мі-8

На Кіровоградщині викрили схему незаконного вивезення з України комплектуючих до вертольотів Мі-8.

Про це повідомили в Службі безпеки України у четвер, 9 листопада.

Як повідомили правоохоронці, колишній посадовець Кропивницького СІЗО намагався вивезти для продажу за кордоном допоміжні газотурбінні двигуни та навігаційну апаратуру для багатоцільових вертольотів Мі-8.

Для пошуку потенційних покупців він розміщував оголошення на спеціалізованих сайтах.

А для переправлення товару іноземним замовникам фігурант хотів використати сервіси міжнародних вантажоперевезень. А щоб приховати нелегальний експорт, намагався внести недостовірні відомості до товарно-транспортних декларацій.

СБУ своєчасно викрила оборудку, поетапно задокументувала її і тим сам запобігла нелегальному вивезенню за кордон авіаційних агрегатів та програмного забезпечення.

На підставі зібраних доказів зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 333 Кримінального кодексу України (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю). Стаття передбачає штраф у розмірі від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Триває розслідування для встановлення джерел походження та кінцевого отримувача вертолітного обладнання. Додатково готуються матеріали для передачі вилученого майна на потреби ЗСУ.

Читайте також:
СБУ викрила консулку, яка відкривала візи до України нелегалам з Азії для виїзду до ЄС. МЗС зреагувало

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна