Україна зберігала старі військові шапки-“вушанки” з початку 2000-х. Тепер Держрезерв хоче продати

Держрезерв позбавиться запасів військових шапок-“вушанок” та іншого незатребуваного майна.

Про це повідомило Міністерство економіки України у вівторок, 7 листопада.

Шапки зі штучного хутра для військовослужбовців були закладені до Держрезерву на початку 2000-х років. Але з 2017 року Міністерство оборони запровадило нові правила носіння військової форми. Тож вушанки перестали відповідати вимогам.

Також Держрезерв продасть зерно врожаїв 2007–2018 років. Мінекономіки пояснило, що терміни зберігання зерна державного резерву — 2 роки. Якість зерна погіршується, а отже, зменшується його вартість. Зволікання з реалізацією загрожує державі більшими збитками, наголосили у відомстві.

Крім того, на конкурсних засадах планують продати моторне мастило М-63/10D, термін зберігання якого також завершується.

Заступник міністра економіки Ігор Фоменко пояснив, що продаж незатребуваного майна, термін зберігання якого закінчився, дозволить державі заощадити кошти, які сьогодні витрачають на його зберігання.

“Це фактично майно, яке виявилося непотрібним замовникам навіть в умовах війни, що само по собі показово. Натомість надходження від продажу дозволять нам освіжити та поповнити запаси Держрезерву”, — додав Фоменко.

За його словами, до Держрезерву планують придбати товари та предмети, які відповідають сучасним потребам держави й замовників.

Читайте також:
У Держрезерві України заявили про критично низькі запаси зерна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.