​У Києві попрощалися з військовим та журналістом Тарасом Давидюком, який загинув на Запоріжжі

У Києві попрощалися з військовим та журналістом Тарасом Давидюком, який загинув у бою проти російських окупантів на Запоріжжі.

Про це повідомляє у вівторок, 7 листопада, “Лівий берег”.

Тарас Давилюк, прощання9 Тарас Давилюк, прощання8 Тарас Давилюк, прощання7 Тарас Давилюк, прощання6 Тарас Давилюк, прощання5 Тарас Давилюк, прощання4 Тарас Давилюк, прощання3 Тарас Давилюк, прощання2 Тарас Давилюк, прощання 1
<
>

Тарас Давидюк загинув 3 листопада біля Роботиного на Запоріжжі.

Пластун, журналіст, активіст, військовий розвідник. З 2002 року у громадському русі.  Випускник Острозької академії. Політолог – за освітою. Вчитель історії та журналіст – за покликанням. Ще студентом, у 2005 році, був певний час членом місцевого осередку Пласт – український скаутинг в Острозі.

Взимку 2013-2014 років – доброволець в 14-ій “МНК-івській”, відтак у і 15-ій “пластовій” сотнях Самооборони Майдану. Додому повернувся лише весною 2019 року. Працював журналістом. Створив власний місцевий незалежний новинний сайт “Горинь.інфо”.

З початком російсько-української війни – у добровольчому батальйоні “Гарпун”, де служило багато пластунів. Опісля Пізніше він продовжив службу в 130-му окремому розвідувальному батальйоні ЗСУ (у підпорядкуванні оперативного командування “Захід”).

27 жовтня Тарас написав у себе на сторінці: “На сьогодні немає і не може бути важливіших справ, ніж війна. І це мають зрозуміти всі. І не лише зрозуміти, але й діяти відповідно”.

Читайте також:
У боях за Роботине загинув воїн, пластун, журналіст Тарас Давидюк

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна