Після п’ятирічного полону танкіст Богдан Пантюшенко запускає власний ветеранський бізнес

Після п’ятирічного полону Богдан Пантюшенко запускає власний ветеранський бізнес – відкриває сімейне кафе TrePoїsty під Києвом.

Про це повідомляє Український ветеранський фонд.

Богдан Пантюшенко в 2014 році — танкіст 1-ї окремої танкової бригади, позивний “Броня”. Командир танка.

18 січня 2015 року під час запеклих боїв в районі Донецького аеропорту російські бойовики підбили його танк і захопили екіпаж під час операції біля села Спартак.
Разом з іншими військовополоненими його звільнили з неволі під час обміну 29 грудня 2019 року.

“Тепер, у 2023 році, Богдан починає робити кроки, досить впевнені, у бізнесі. За підтримки Українського ветеранського фонду він разом із дружиною працює над відкриттям сімейного кафе в одному з населених пунктів під Києвом. Назва закладу – TrePoїsty”, – повідомляють в УВФ.

“Ми з дружиною вже давно планували відкрити кафе. Спочатку був задум бургерної, потім дізналися про грантову програму від УВФ. Ідею свою обговорили із фахівцями, багато консультувалися. Це дуже кропітка робота, я чимало читаю, працюють технологи та інші фахівці”, – розповідає Богдан.

Пантюшенки – молоді батьки. Тому й вирішили, спираючись на власний досвід, що обов’язково в концепції закладу повинно бути дитяче меню та зона для дітей.

“Перш за все, ми створимо затишне сімейне кафе у передмісті Києва, яке буде приймати сім’ї з дітьми. Наша мета – забезпечити їм комфортну атмосферу. Де вони зможуть відпочити та насолодитися якісною їжею та невимушеною обстановкою. Тут можна буде проводити дитячі свята з аніматорами тощо”, – говорить подружжя.

“Ми хочемо створити заклад харчування, який поєднує в собі сучасну швидку європейську кухню, сучасний еко інтер’єр з традиційними українськими елементами. Ми хочемо при кожній можливості підтримувати та популяризувати українське в своєму закладі. Хоча і формат закладу харчування не передбачає навчання чи виховання дітей, але ми створимо атмосферу та дитячу зону, яка буде сприяти любові до Батьківщини”, – наголошують Пантюшенки.

З боку УВФ на реалізацію цієї ідеї – майже три мільйони гривень.

“Витратимо ці кошти на кухонне обладнання, ремонтні роботи, покриємо частково оренду приміщення”, – ділиться пан Богдан.

Учасники Сил оборони та ветерани російсько-української війни матимуть вагомі знижки на продукцію, також заклад буде долучено до дисконтної системи Всеукраїнське об’єднання захисників України “Українці разом”, кажуть наші заявники.

Наразі тривають активні роботи із облаштування сімейного кафе. Очікуване відкриття – весною 2024 року.

Читайте також:
440 ветеранських бізнесів отримали фінансову підтримку від УВФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна