440 ветеранських бізнесів отримали фінансову підтримку від УВФ

440 ветеранських бізнесів отримали фінансову допомогу від Українського ветеранського фонду Мінветеранів.

Про це повідомляється на сайті УВФ 9 жовтня.

“Великі фермерські господарства і маленькі кав’ярні, агродрони і ветеранські видавництва, майстерні іграшок, реабілітаційні центри і навіть промислове виробництво БПЛА — це лише невеликий перелік тих 440 напрямків ветеранських бізнесів, які отримали фінансову підтримку Українського ветеранського фонду Мінветеранів”, – розповіли у Фонді.

Український ветеранський фонд розпочав свою діяльність у лютому 2022 року. Перший проєкт на підтримку ветеранського бізнесу “20 тисяч” запустили уже на початку літа 2022 року.

А першу велику конкурсну програму “Варто” — 5 вересня 2022 року. Станом на 9 жовтня за цими програмами підтримку отримали 440 ветеранських бізнесів на загальну суму 121,9 млн грн.

Майже в кожній області України є ветеранські підприємства, які зростають завдяки перемозі у конкурсах “Варто” і програми “20 тисяч” від УВФ. Найбільше їх у:

  • Києві та області – 121;
  • Львівській області – 48;
  • Вінницькій – 33.

“По напрямках ветеранського бізнесу першість мають сфери агропромислового та оборонно-промислового комплексу, харчова промисловість, освітня та видавнича справи, легка промисловість, енергетика та інші”, – кажуть у Фонді.

Український ветеранський фонд Мінветеранів провів уже 7 конкурсних програм. Здобувши у них перемогу, ветерани, члени їхніх родин, члени сімей полеглих захисників і захисниць, отримували від 500 тисяч до 3 мільйонів гривень.

Незабаром УВФ оголосить ще дві програми “Варто” на підтримку громадських організацій, що працюють з ветеранами, та на підтримку ветеранських бізнесів.

Читайте також:
На тлі погіршення ставлення: УВФ презентував рекомендації “Як писати про ветеранів”
УВФ презентував дослідження “Потреби та перешкоди ветеранів при працевлаштуванні”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна