“Шахтар” сенсаційно переміг “Барселону” в Лізі чемпіонів

Футболісти донецького “Шахтаря” сенсаційно перемогли “Барселону”.

У 4-му турі групового турніру Ліги чемпіонів-2023/24 в номінально домашньому матчі в Гамбурзі 7 листопада чемпіони України обіграли чемпіонів Іспанії – 1:0 (гол: Сікан, 40).

Контроль м’яча – 36%:64%. Удари – 9:12. Удари в площину воріт – 4:1 (!).

Інша статистика – тут.

Це був перший матч донецького клубу на міжнародній арені після приходу на посаду головного тренера хорватського боснійця з паспортом Нідерландів Маріно Пушича.

Найвищу оцінку від сервісу WhoScored у складі українського клубу отримав захисник Ярослав Ракицький – 7,47. Автор переможного голу Данило Сікан награв на 7,46.

За 90 хвилин на полі ветеран 12 разів виніс м’яч, заблокував 1 удар, двічі перехопив м’яч, заробив 1 фол, зробив 61 дотик до м’яча, віддав 32 точні передачі з 40 (80%), в тому числі 1 ключову, та створив 1 гольовий момент.

Це загалом друга перемога “гірників” над зірковими каталонцями. Перша датована 9 грудня 2008 року – 3:2 на “Камп Ноу” в завершальній зустрічі групової стадії ЛЧ сезону 2008/09.

Відтак “гірники” з 6 очками ділять друге місце з “Порту”, але в португальців є гра в запасі.

Читайте також:
“Шахтар” розірвав контракт із Патріком ван Леувеном

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна