Кількість мобільних вогневих груп ППО в Україні буде нарощуватися, – Ігнат

Кількість мобільних вогневих груп протиповітряної оборони в Україні буде нарощуватися і надалі.

Про це повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат під час брифінгу в понеділок, 6 листопада.

За його словами, створення таких груп є вимушеним кроком. Вони потрібні для посилення захисту стратегічних об’єктів та критичної інфраструктури від російських ударних безпілотників.

“Мобільні вогневі групи будуть нарощуватися і надалі, бо іншого виходу, окрім як захищати кількісно, немає на сьогодні. Маємо розуміти, що велике ППО має захищати стратегічні об’єкти держави, має захищати Україну від появи російської авіації в українському небі і виконувати роль на верхньому ешелоні, на більших відстанях”, – заявив Ігнат.

За словами речника ПС ЗСУ, мобільні вогневі групи – це вимушений крок, на який змушено було піти військове керівництво України для того, щоб локально захистити об’єкти інфраструктури та інші державні й стратегічні військові об’єкти, які потенційно можуть опинитися під ударом ворога.

Юрій Ігнат повідомив, що радіус застосування мобільних вогневих груп є не надто великим, тому постійно шукають різні методи та шляхи щодо покращення їхньої роботи.

Зокрема, йдеться про додаткове обладнання, забезпечення швидкісними автомобілями, які дозволять оперативно пересуватися і займати вигідну позицію, з якої можна буде більш ефективно уражати ворожі безпілотники.

Читайте також:
На північному напрямку створюють мобільні вогневі групи ППО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна